Dött

Nu har det varit rätt dött på min blogg ett tag. Har inte hunnit med att uppdatera med allt skolarbete, börjar bli en del att göra nu.
Jag har fått veta att jag är allergisk mot skaldjur, hunnit med att fylla år samt vara hemma i kristinehamn (hemma-hemma) en helg. Det var skönt. Åker antagligen hem-hem igen på fredag.



Så här såg min arm ut två dagar efter att jag ätit kräftor. Armarna var minst utsatt av dessa utslag som kliade så att jag nästan blev tokig.. Besökte sjukhuset och fick allergitabletter av farbror doktorn som hjälpte lite mot klådan, som tur var.


Så här såg mitt födelsedagsfika ut, Gott! Hade även fått kort från familjen, mormor,farmor, Moster med familj och Erika. Tack så mycket! Det var riktigt kul!

I mosters brev fick 2 st små paket också! Ett väldigt sött smycke som numera hänger på en av mina väskor och ett supersnyggt skärp!


Ha de bra!

Lördag

Lördag. Matteplugg. En sväng på stan. N0lleavslutning.






Vill bara vara med dig.

n0llningsvecka nr 2

Har insett att jag inte lagt upp något på över en vecka nu.. så därför tänker jag skriva om allt på engång!

Så här såg n0lleschemat ut för förra veckan.


Kanske lite svårt att se vad det står men det får gå ändå!

På måndagen var det först matte 9.15 -12.00, gick hem pluggade och sedan tillbaks till skolan för att vara med på n0llningsaktiviteten för kvällen. Vi gick till en större gräsplan och där fick vi två tomma toarullar var, alla stod där som frågetecken och undrade vad i hela friden vi skulle med dessa till. Då fick vi veta att vi skulle hålla dom framför ögonen (som en kikare) samtidigt som vi skulle spela fotboll! Det blev en del tjuvkikningar,krockar, och en gång hamnade bollen ner i en å som gick precis bredvid där vi var.. En av våra tappra pojkar hoppade i efter den så vi kunde fortsätta spela. Under den kvällen fick vi även veta om två fejkn0llor som var med på alla aktiviteter och sagt att dom är n0llor fast i de egentligen gick några år över oss.

På tisdagen var det företagsekonomi från 13.15- 16.00. Hoppade n0llningen och gick hem och pluggade och la mig tidigt istället.

På onsdagen var det menat att vi skulle haft typ något liknande stadsvandring men det blev intställt så det var bara sittning den dagen, eftersom jag inte har några lektioner på onsdagar. Vi hade sittning med en annan förening som kallas Dalo, det är dom som går något program som har med data att göra tror jag.




Man fick skriva sitt namn på bordet vid den plats man valt.


Här är tingeling tåget. För att få gå på toaletten var man tvungen att ställa sig upp springa 2 varv runt alla borden och sjunga "tingelingeling när tåget går ut i vida världen, den som femtio öre har.. " ovs och sedan var det bara för den som ville att haka på. Så ibland sprang 20 pers efter varandra och sjöng och ibland fick någon stackare springa helt ensam.

På torsdagen var det spexfinal efter som vi gick vidare från kvalet som var förra veckan. Våran sketch var lätt bäst! Behöver jag ens säga att vi vann? Självklart att vi gjorde!

På fredagen var det föreläsning och sedan åkte jag hem-hem, alltså till Krillehöla

Ska försöka hinna med att skriva lite om denna veckan senare idag. Nu ska jag packa ihop mig åka tillbaks till skolan för att åka med övriga PPMare till arosfortet, ungefär som bodaborg vad jag har fattat i alla fall.

HA DE GÔR GÖTT!




Föreläsning och Kärleken

Fredag. Hade föreläsning mellan 9.15 och 12, sedan åkte jag direkt hem och åt, plockade och fixade. Mötte Johan på stationen vid 15, vi åkte och handlade först, när vi kommit hem till mig och packat in det vi köpt inför helgen gick vi ner till pizzerian som finns precis här nedan för och köpte pizza. När vi ätit gjorde vi chili som jag ska ha som matlåda i veckan, sedan kollade vi på harry och bara hade det mysigt.

Lördag. Vi gick upp åt frukost vid halv 12, tog bussen in till centrum för att gå i affärer. Vi kom hem runt 16 och vi 17 hade vid lagat oss tacos som vi snabbt slukade samtidigt som vi tittade på oceans eleven. Vi såg även Oceans twelve och en halv harry innan vi somnade som stockat båda två någon gång innan 23.


Söndag. Vi gick upp vid 9 och gjorde frukost och fixade, tog 12.42 bussen in till centralen där Johans buss skulle gå ifrån. När jag sagt hejdå till honom tog jag bussnr 16 ut till Hälla för att handla lite grönsaker och så. Sedan hem lagat mat och nu väntar jag på att det ska bli måndag och att vårat hektiska n0lle schema ska dra igång igen!

E <3 J

HA DÄ!

Spexkväll!

I torsdags efter föreläsningen som faktiskt var en föreläsning, åt jag mat i skolan och gick sedan på "spex- mötet" där vi skulle repa inför kvällens spex. Det är en gren i någon "olympiad" som är mellan nollorna. På kvällen gick vi till kåren där vi skulle spela upp vårat spex, det vart lyckat och vi gick vidare till finalen som är på torsdag! 
Det var vissa ord som var tvungna att vara med i spexet för att man skulle få poäng och dessa var: Uno, Lögarängen, Lillstrumpa, Hemliga dokument, Namnbyte, Lite sång, Lite dans, Lite naket, Öronsmör, Svartån, Tandemhäst och Quadrilabial inhalationssmack.
Våran sketch utspelade sig på ett spa och vårat manus eller ah själva stammen i spexet såg ut såhär :

1. Klienten ankommer

Uno öppnar upp sitt spa. Moraltanten och Lill köar utanför.

Uno släpper in Lill och slänger dörren i ansiktet på Moraltanten som försöker tränga sig på och klaga om några hemliga dokument som bevismaterial för att sätta dit Uno. Moraltanten avvisas, tystas och förblir kvar utanför spat.

2. Namn reds ut

Uno välkomnar och presenterar Lill till spat med de nyare och lite alternativa behandlingskurerna på Lögarängen. Lill är nyfiken och ställer frågor om detta nyöppnade spa på Lögarängen och frågar om inte här tidigare låg… Uno avbryter med att förklara att ”nej, vi har gjort ett namnbyte” Numera kallas detta för Uno Pardells spa.

Lill har svårt att uttala hans namn och misstolkar när hon upprepar Uno Bordell? Uno rättar lätt irriterat att han heter Uno Pordell. Hon fortsätter att säga Bordell tills Uno får henne att säga det rätt.

3. Åkommor

Lill tar fram ett intyg och förklarar att hon lider av en åkomma vid namn Quadrilabial inhalationssmack-sjukan. (Vid smack ropar alla på scenen SMACK, namnet skall helst upprepas.)

Javisst kan vi bota din åkomma Lillstrumpan, säger Uno och bjuder Lill att sätta sig på en stol. Uno knäpper med fingrarna och fort kommer personal och placerar en stol för Lill att sitta på.

4. Introducerar menyn

Låt mig få visa menyn på våra alldeles exklusiva och Unika behandlingar, säger Uno.

Han knäpper med fingrarna och in kommer Menymannen och visar upp ett stort plakat med menyn.

Uno erbjuder en förbehandling med avslappning. Lill tackar lyriskt ja av spänning.

5. Fixa mysstämning

Låt oss skapa lite mysig avslappnande stämning, säger Uno.

Lill undrar om Uno har någon stämningsfull musik att ha på i bakgrunden.

Uno svara med att han har inget sådant på detta spa, men istället kan erbjuda lite sång.

Uno knäpper med fingrarna och fort står där en acapellakör och nynnar på en sång.

Lill blir hänförd och undrar om de kan dansa lite också. Javisst Lillstrumpan, säger Uno det kan vi ordna, och knäpper med fingrarna. Kören övergår till att dansa istället.

Mitt i allting går Speedo Guy förbi genom spat. Lill tittar förundrat medan Uno svarar med att här på spat kan vi även erbjuda lite naket. Speedo Guy går ut igen.

 

6. Förbehandling

Uno knäpper med fingrarna. In kommer en i personalen med en tallrik med en klick smörig kräm på samt en smörkniv. Uno börjar varsamt bre på krämen på Lills arm.

Lill ifrågasätter misstänksamt vad det är han brer på hennes kropp. Uno svarar lugnt att det är Öronsmör. Lill hoppar förskräckt upp ur stolen. Bläh vad ska det vara bra för?

Uno lugnar övertygande med att förklara att det är det senaste från hollywood. Det är bra för… och det Botar…

Jaha ok, säger Lill och sätter sig för att låta sig fortsätta bli insmetad i öronvax.

7. Moraltanten slår tillbaka

Under behandlingen lyckas Moraltanten ta sig in i anläggningen och börjar hojta om att hon har hemliga dokument som bevismaterial för att sätta dit Uno en gång för alla.

Uno knäpper med fingrarna. Två i personalen kommer och kastar ut Moraltanten från scenen.

8. Val av behandling

Uno presenterar menyn för behandlingar igen. Det är dags att välja huvudbehandling.

Lill läser på menyn och undrar vad Svartåvattenbad innebär. Uno skall börja förklara. Jo Lillstrumpan det är en mycket bra behandling. Han blir avbruten av att Speedo Guy kommer in med ett cykelhjul och gormar: Varför fa’an är det en cykel i mitt bad för!? Uno förklarar lugnande att cykeln är en del av svartåvattnet. Den avger nyttiga mineralsubstanser som behandlar… och botar….

Jaha, va bra, svarar Speedo Guy helt lugnt och går tillbaks dit han kom ifrån.

Fokus tillbaks på Lill. Hon svarar försiktigt att hon väljer gärna en annan behandling från menyn istället tack.

9. Tandemhäst-kuren

Uno presenterar Tandomhäst-kuren längst ned på menyn. Ett av spats allra bästa specialitéer.

Lill tycker det verkar oskyldigt, blir nyfiken, men är inte helt säker.

Uno övertalar att denna kur behandlar.. och botar just Quadrilabial inhalationssmack-sjukan.

Ja men dåså, det låter som den perfekta behandlingen för mig och tackar ja.

Uno knäpper med fingrarna. Menymannen ställer undan skylten och kommer inkrypandes på alla fyra och gnäggar som en häst.

Uno instruerar varsamt hur Lill skall sättas sig fram på hästen medan han själv sätter sig bakom henne och förklarar hur hon skall göra. Och så börjar de att jucka för fullt.

 

 

 

10. Moraltantens hämnd.

Nu har moraltanten sin chans. Hon bryter sig in för tredje gången gillt och påkommer Uno med klienten mitt i allt juckande. Hon hojtar med bevismaterialet igen och anklagar Uno för att i hemlighet egentligen bedriva en illegal bordell. Uno svarar med tomma uhm…

Innan han hinner förklara sig avbryter Lill i ett glädjerop att hon är botad och ställer sig upp från Hästen.

Moraltanten kommer på andra tankar och frågarförvånat: Jasså har du blivit frisk från Quadrilabial inhalationssmack-sjukan?

Ja, den här kuren fungerade verkligen, instämmer Lill glatt. Moraltanten vill också pröva.

 

 



Vi var iaf nöjda och vi gick ju vidare så !


 


Föreläsning?

Andra skoldagen, Tisdag, då vi skulle ha vår första riktiga föreläsning. Den började med att alla gick in i salen och satt och väntade på läraren som kom några minuter sent. Han presenterade sig som Sven och började sedan prata om kemiformler, energi, flödestäthet,magnetfält, olika plan och andra matte formler. Det han började med att ta upp förstod alla men ju mer han pratade desto mindre förstod vi och tillslut såg alla ut som frågetecken.. En kille som kom in sent och va dyngstressad vart ut skickad för att så fort han satt sig ned ringde hans mobil och han fick inte av ljudet..När han gått ut ur klassrummet kollade nog alla en extra gång så att ljuder verkligen var av på telefonen, man vill ju inte bli utkastad från första föreläsningen! När Sven hade pratat i ca en halvtimme och yrat bort oss rätt rejält så kommer våra phaddrar in och säger "Välkomna till Mälardalens Högskola. Såhär går ju naturligtvis inte en vanlig föreläsning till. Vi ska på stadsvandring, så vi samlas där ute". Alla drog en suck av lättnad (PJIUUUH) när det gick upp för oss att hela föreläsningen vart fejk ! Tjii fick vi ! När vi kom ut fick blev vi indelade i grupper om 8 och fick ett papper med 6 eller 8 bilder, som var tagna i någonstans i stan, på som vi skulle leta upp. Sedan fick vi sluta för det skulle vara fest på kvällen men jag orkade inte gå på den, så var hemma och grejade och gick en sväng i området.

Onsdagar är vi lediga så igår gjorde jag inte så mycket.. Åkte in till skolan för att jag tänkte att jag skulle vara duktig och fixa mitt mdh-kort men icke ! Stod i kö i säkert en och en halv timme och när jag nästan va framme, kanske va 8 pers framför mig, då vänder de som stod längst fram i kön och säger "Kortmaskinen har gått sönder, de gör inga mer kort idag", jag trodde dom skämtade.. Så mitt besök till skolan var helt ogjort!

Nu ska jag göra mig i ordning för föreläsning, om de nu är på riktigt man kan ju inte veta säkert!
HA DÄ



RSS 2.0