Spexkväll!

I torsdags efter föreläsningen som faktiskt var en föreläsning, åt jag mat i skolan och gick sedan på "spex- mötet" där vi skulle repa inför kvällens spex. Det är en gren i någon "olympiad" som är mellan nollorna. På kvällen gick vi till kåren där vi skulle spela upp vårat spex, det vart lyckat och vi gick vidare till finalen som är på torsdag! 
Det var vissa ord som var tvungna att vara med i spexet för att man skulle få poäng och dessa var: Uno, Lögarängen, Lillstrumpa, Hemliga dokument, Namnbyte, Lite sång, Lite dans, Lite naket, Öronsmör, Svartån, Tandemhäst och Quadrilabial inhalationssmack.
Våran sketch utspelade sig på ett spa och vårat manus eller ah själva stammen i spexet såg ut såhär :

1. Klienten ankommer

Uno öppnar upp sitt spa. Moraltanten och Lill köar utanför.

Uno släpper in Lill och slänger dörren i ansiktet på Moraltanten som försöker tränga sig på och klaga om några hemliga dokument som bevismaterial för att sätta dit Uno. Moraltanten avvisas, tystas och förblir kvar utanför spat.

2. Namn reds ut

Uno välkomnar och presenterar Lill till spat med de nyare och lite alternativa behandlingskurerna på Lögarängen. Lill är nyfiken och ställer frågor om detta nyöppnade spa på Lögarängen och frågar om inte här tidigare låg… Uno avbryter med att förklara att ”nej, vi har gjort ett namnbyte” Numera kallas detta för Uno Pardells spa.

Lill har svårt att uttala hans namn och misstolkar när hon upprepar Uno Bordell? Uno rättar lätt irriterat att han heter Uno Pordell. Hon fortsätter att säga Bordell tills Uno får henne att säga det rätt.

3. Åkommor

Lill tar fram ett intyg och förklarar att hon lider av en åkomma vid namn Quadrilabial inhalationssmack-sjukan. (Vid smack ropar alla på scenen SMACK, namnet skall helst upprepas.)

Javisst kan vi bota din åkomma Lillstrumpan, säger Uno och bjuder Lill att sätta sig på en stol. Uno knäpper med fingrarna och fort kommer personal och placerar en stol för Lill att sitta på.

4. Introducerar menyn

Låt mig få visa menyn på våra alldeles exklusiva och Unika behandlingar, säger Uno.

Han knäpper med fingrarna och in kommer Menymannen och visar upp ett stort plakat med menyn.

Uno erbjuder en förbehandling med avslappning. Lill tackar lyriskt ja av spänning.

5. Fixa mysstämning

Låt oss skapa lite mysig avslappnande stämning, säger Uno.

Lill undrar om Uno har någon stämningsfull musik att ha på i bakgrunden.

Uno svara med att han har inget sådant på detta spa, men istället kan erbjuda lite sång.

Uno knäpper med fingrarna och fort står där en acapellakör och nynnar på en sång.

Lill blir hänförd och undrar om de kan dansa lite också. Javisst Lillstrumpan, säger Uno det kan vi ordna, och knäpper med fingrarna. Kören övergår till att dansa istället.

Mitt i allting går Speedo Guy förbi genom spat. Lill tittar förundrat medan Uno svarar med att här på spat kan vi även erbjuda lite naket. Speedo Guy går ut igen.

 

6. Förbehandling

Uno knäpper med fingrarna. In kommer en i personalen med en tallrik med en klick smörig kräm på samt en smörkniv. Uno börjar varsamt bre på krämen på Lills arm.

Lill ifrågasätter misstänksamt vad det är han brer på hennes kropp. Uno svarar lugnt att det är Öronsmör. Lill hoppar förskräckt upp ur stolen. Bläh vad ska det vara bra för?

Uno lugnar övertygande med att förklara att det är det senaste från hollywood. Det är bra för… och det Botar…

Jaha ok, säger Lill och sätter sig för att låta sig fortsätta bli insmetad i öronvax.

7. Moraltanten slår tillbaka

Under behandlingen lyckas Moraltanten ta sig in i anläggningen och börjar hojta om att hon har hemliga dokument som bevismaterial för att sätta dit Uno en gång för alla.

Uno knäpper med fingrarna. Två i personalen kommer och kastar ut Moraltanten från scenen.

8. Val av behandling

Uno presenterar menyn för behandlingar igen. Det är dags att välja huvudbehandling.

Lill läser på menyn och undrar vad Svartåvattenbad innebär. Uno skall börja förklara. Jo Lillstrumpan det är en mycket bra behandling. Han blir avbruten av att Speedo Guy kommer in med ett cykelhjul och gormar: Varför fa’an är det en cykel i mitt bad för!? Uno förklarar lugnande att cykeln är en del av svartåvattnet. Den avger nyttiga mineralsubstanser som behandlar… och botar….

Jaha, va bra, svarar Speedo Guy helt lugnt och går tillbaks dit han kom ifrån.

Fokus tillbaks på Lill. Hon svarar försiktigt att hon väljer gärna en annan behandling från menyn istället tack.

9. Tandemhäst-kuren

Uno presenterar Tandomhäst-kuren längst ned på menyn. Ett av spats allra bästa specialitéer.

Lill tycker det verkar oskyldigt, blir nyfiken, men är inte helt säker.

Uno övertalar att denna kur behandlar.. och botar just Quadrilabial inhalationssmack-sjukan.

Ja men dåså, det låter som den perfekta behandlingen för mig och tackar ja.

Uno knäpper med fingrarna. Menymannen ställer undan skylten och kommer inkrypandes på alla fyra och gnäggar som en häst.

Uno instruerar varsamt hur Lill skall sättas sig fram på hästen medan han själv sätter sig bakom henne och förklarar hur hon skall göra. Och så börjar de att jucka för fullt.

 

 

 

10. Moraltantens hämnd.

Nu har moraltanten sin chans. Hon bryter sig in för tredje gången gillt och påkommer Uno med klienten mitt i allt juckande. Hon hojtar med bevismaterialet igen och anklagar Uno för att i hemlighet egentligen bedriva en illegal bordell. Uno svarar med tomma uhm…

Innan han hinner förklara sig avbryter Lill i ett glädjerop att hon är botad och ställer sig upp från Hästen.

Moraltanten kommer på andra tankar och frågarförvånat: Jasså har du blivit frisk från Quadrilabial inhalationssmack-sjukan?

Ja, den här kuren fungerade verkligen, instämmer Lill glatt. Moraltanten vill också pröva.

 

 



Vi var iaf nöjda och vi gick ju vidare så !


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0